Despre stentul farmacologic activ

Stentul farmacologic activ previne restenozarea unei artere coronare după angioplastie. Acesta este acoperit cu un medicament care previne formarea de tesut cicatricial in artera.

Stenturile sunt tuburi mici, expandabile, care sunt inserate în timpul angioplastiei într-un segment stenozat al unei arterei coronare pentru a deschide artera și a îmstent farmacologic activ desbunătăți fluxul de sânge.  Stenturile farmacologic active sunt folosite mai des decat stenturile de metal simple.

Cum se implanteaza stenturi într-o arteră?

În timpul angioplastiei, balonul este plasat în interiorul stentului și umflat, stentul se deschide și este fixat pe peretele arterial pentru a mentine artera deschisa. Pentru ca stentul este ca o plasă, celulele mucoasei vasului de sange cresc prin și în jurul stentului pentru a contribui la securizarea acestuia.

Pentru a decide ce tip de stent se va utiliza, medicul dumneavoastră va lua în considerare starea generala de sanatate si riscul unui atac de cord. Medicul va lua în considerare, de asemenea, dacă puteți și doriți să luați medicamente pentru subtierea sangelui timp de cel puțin un an.

Cum funcționează stentul farmacologic activ?

stent farmacologic activ implantareToate stenturile au riscul de a forma tesut cicatricial in jurul lor și de a reduce din nou lumenul arterei. Acest tesut cicatricial poate bloca fluxul de sange. Stentul farmacologic activ este acoperit cu medicamente care impiedica formarea de tesut cicatricial în artera la acel nivel. Stentul farmacologic activ poate reduce probabilitatea ca dumneavoastra sa aveți nevoie pe viitor de un al doilea procedeu (angioplastie sau interventie chirurgicala) pentru a deschide din nou artera.

Condiții de viață dupa implantul de stent

Viata dvs nu se va schimba dacă aveți un stent. Dar va trebui sa aveti grijă de inima dvs, prin alimentație sănătoasă, fiind activ și luând medicamentele prescrise de medicul cardiolog. Există câteva măsuri de precauție de urmat.

Aspirina si alte medicamente antiagregante plachetare. Luati medicamentele care subtiaza sangele pentru a preveni un atac de cord sau un accident vascular cerebral. După angioplastie, va trebui sa luati aspirina, plus un alt antiagregant plachetar. Dacă va va fi implantat un stent farmacologic activ, va trebui sa luati aceasta asociere de medicamente timp de cel puțin 1 an. In cazul unui stent din metal simplu, veti lua ambele medicamente timp de cel puțin 1 lună. Apoi, veti lua zilnic aspirina pe termen lung. Dacă aveți un risc crescut de sângerare, medicul dumneavoastră poate scurta timpul in care trebuie sa luați aceste medicamente.

RECOMAND:

6 comentarii la „Despre stentul farmacologic activ”

  1. Buna ziua, spuneti-mi va rog cite feluri de stenturi sunt pentru angioplasie. Sunt asa stenturi care se odata plasate in artera mai apoi sa se dizolve?

    Răspunde
  2. Buna ziua. Am și eu o întrebare la dv dacă se poate. Care. Este diferența între un stent farmacologic activ și un stent resorbabile ? Mulțumesc mult!

    Răspunde
  3. Vă rog frumos să-mi spuneți si mie dacă am voie să fac RMN cerebral dacă am atent activ Farmacologic din anul 2013. Aștept răspuns urgent deoarece joi 07.06.2018 trebuie să fac RMN și nu știu dacă este bine. Vă mulțumesc!

    Răspunde

Puneti o intrebare

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: