Cum creștem nivelul HDL – colesterolul bun?

Pentru a crește nivelul colesterolului HDL (lipoproteine cu densitate înaltă), următoarele strategii pot fi utile:

  1. Activitate fizică regulată: Exercițiile aerobice, cum ar fi mersul rapid sau alergarea, pot crește nivelul HDL și îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.
  2. Renunțarea la fumat: Fumatul reduce nivelul HDL, iar renunțarea la acest obicei poate avea efecte pozitive asupra colesterolului.
  3. Adoptarea unei diete sănătoase: Consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în uleiul de măsline și peștele gras, poate contribui la creșterea HDL.
  4. Limitarea carbohidraților rafinați: Reducerea consumului de carbohidrați rafinați și zaharuri simple poate îmbunătăți nivelul de HDL.
  5. Consumul moderat de alcool: Consumul moderat de alcool, în special vin rosu, poate avea un impact pozitiv asupra nivelului HDL. Este important să fie în cantități moderate și să nu fie contraindicate pentru sănătatea individuală.
  6. Suplimente alimentare: Anumite suplimente, precum uleiul de pește sau niacina (vitamina B3), pot fi luate sub supraveghere medicală pentru a crește HDL.

Este important să discuți cu medicul înainte de a începe orice schimbare semnificativă în stilul de viață sau de a lua suplimente, pentru a te asigura că aceste strategii sunt potrivite pentru tine.

RECOMAND:

Puneti o intrebare

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.